AandelenBeleggen in bedrijven

Wanneer u een aandeel koopt van een bedrijf, wordt u er mede-eigenaar van. Op die manier financiert u de groei ervan, de lancering van nieuwe producten, de uitbreiding naar nieuwe markten.

Maar hoe kiest u nu de ondernemingsprojecten die u wil financieren? Er zijn wereldwijd meer dan 40.000 beursgenoteerde ondernemingen. De keuze is dus enorm!

Candriam biedt u zijn expertise en overtuigingen aan bij de selectie van bedrijven om uw spaargeld te laten renderen.


25 jaar ervaring op de aandelenmarkten

Aandelen hebben een hoog potentieel rendement op lange termijn, en zijn daarom een essentiële bouwsteen van een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Candriam biedt een ruim gamma van aandelenoplossingen aan, die steunen op:

Stabiele teams

Onze experts werken al vele jaren samen, soms zelfs al decennia. Deze langjarige samenwerking stimuleert de kruisbestuiving en de uitwisseling van ideeën om innovatieve strategieën te creëren die op lange termijn positieve rendementen opleveren.

Een ruime waaier aan innovatieve strategieën

Wij bieden een actieve blootstelling aan de wereldwijde markten, en hebben een sterke expertise opgebouwd op het vlak van maatwerkoplossingen.

Research gestoeld op overtuigingen

De strategieën van Candriam steunen op sterke overtuigingen en een strenge interne analyse.

Een wereldwijde expertise inzake verantwoord beleggen

Wij ontwikkelen al sinds 1996 één van de meest uitgebreide gamma's van ESG-oplossingen op het Europese vasteland. Een vooraanstaand researchteam zorgt voor de nodige ondersteuning.

 • 25 miljard euro32bn (2020) / 38bn (H1 2021)
 • 30 beheerders en analisten30 (2020) / 30 (H1 2021)
 • permanente ESG integratie in onze processen

Cijfers per 30 juni 2021. Bron: Candriam

Onze beleggings-oplossingen

Onze wereldwijde thematische benadering

Onze beheerders identificeren structurele langetermijntrends die leiden tot beleggingsstrategieën die worden beheerd op basis van solide wetenschappelijke expertise en een grondige kennis van de sectoren in kwestie.

 • Biotechnologiestrategieën, die verband houden met oncologie of gezondheidszorg: om in te spelen op het langetermijnpotentieel van de medische sector, en om te voldoen aan de behoeften van zieken en vergrijzende bevolkingen.
 • Roboticastrategie en innovatieve technologieën: om in te spelen op de dynamiek van disruptieve technologieën; hoogtechnologische robots, artificiële intelligentie, het internet of things, virtuele realiteit en big data.
 • Demografische strategie: om te beleggen in bedrijven die in grote mate zijn blootgesteld aan de gevolgen van demografische trends op lange termijn.
 • Strategie premiummerken: om in te spelen op de kracht en internationale aantrekkingskracht van vooraanstaande merken.
 • Klimaatstrategie: om bedrijven te ondersteunen die innovatieve oplossingen bedenken in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Onze fundamentele Europese benadering

Het universum van Europese bedrijven is een ‘eldorado van het ESG’. Wij  richten ons op kwaliteit en op bedrijven die volgens ons duidelijke en duurzame competitieve voordelen hebben.

 • Dynamische strategieën: om in te spelen op de dynamische innovatie van Europese ondernemers, ongeacht de omvang van de beurskapitalisatie.
 • Strategieën met lagere volatiliteit: om in te spelen op marktbewegingen en het risiconiveau van de portefeuille aan te passen aan die bewegingen.
 • Duurzame strategieën: om ESG-criteria (ecologie, sociaal welzijn en governance) voluit te laten spelen bij de effectenselectie.

Onze benadering van de groeilanden

Ons eerste aandelenfonds voor de groeilanden werd gelanceerd in 1994, nog voor investeringen in de groeilanden courant werden.

Ons beheerteam is stabiel, multicultureel en doorgewinterd. Het heeft gemiddeld 15 jaar ervaring in de groeilanden.

 • Wereldwijde en regionale strategieën: onze strategieën maken gebruik van een grondige fundamentele analyse en een benadering op basis van overtuigingen. Er wordt veel belang gehecht aan de intrinsieke kwaliteiten en het duurzame groeipotentieel van de bedrijven. De processen worden aangevuld met de ESG-analyse van Candriam, wat zorgt voor duurzame varianten.

Onze kwantitatieve benadering

De modellen die we al meer dan 15 jaar ontwikkelen, willen het rendement van de portefeuille optimaliseren. Ze maken daartoe gebruik van aanvullende prestatiefactoren.

Onze kwantitatieve multicriteria strategieën die ook in duurzame varianten bestaan, dekken alle wereldwijde markten, en kunnen op maat van de verwachtingen van beleggers worden aangepast.

 
Meer info over onze aandelenfondsen

Beleggen gaat gepaard met risico's

Beleggen in aandelenbeleggingsproducten gaat gepaard met risico’s voor uw spaargeld, met name het risico op kapitaalverlies. Beleg niet indien u niet bereid bent om uw kapitaal geheel of volledig te verliezen. Vooraleer u belegt, dient u kennis te nemen van de risico’s die gepaard gaan met het voorgestelde financieel product.

Meer weten over de risico’s