Welkom bij Candriam BELEGGEN IS KEUZES MAKEN

CANDRIAM is het acroniem dat staat voor Conviction AND Responsibility In Asset Management.

Candriam is al sinds 1996 een voortrekker op het vlak van verantwoord beleggen en een wereldwijd actieve vermogensbeheerder met meerdere specialisaties. Op 30 juni jongstleden beheerden onze zowat 600 beleggingsprofessionals een vermogen van 150 miljard euro.

Verantwoord beleggen staat centraal binnen ons beheer. Wij bieden onze cliënten innovatieve en gediversifieerde beleggingsoplossingen aan op het vlak van aandelen- en obligatiebeheer, absolute-returnstrategieën, activa-allocatie en vastgoed.

Onze beheercentra zijn gevestigd in Brussel, Londen, Luxemburg en Parijs, en onze vertegenwoordigers zijn actief in meer dan twintig landen op het Europese vasteland, in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

New York Life:
al 175 jaar stabiliteit en onafhankelijkheid


NYL

Candriam is een dochtervennootschap van de New York Life-groep. Dat is de grootste onderlinge levensverzekeraar in de Verenigde Staten1.
De groep maakt deel uit van de prestigieuze Fortune 100©-ranking, en New York Life heeft bij de belangrijkste internationale ratingbureaus de hoogste score voor zijn financiële gezondheid behaald.
- A.M. Best: A++
- Moody’s: Aaa
- Fitch: AAA
- Standard & Poor’s: AA+
Met een beheerd vermogen van meer dan 550 miljard dollar behoort New York Life Investments – de dochtervennootschap van de groep die zich bezighoudt met vermogensbeheer, waarvan Candriam één van de specialisten is – behoort tot de belangrijkste vermogensbeheerders ter wereld.

Lees meer

Expertise Onze beheer
expertises

Wij hebben resoluut gekozen voor actief beheer. Dat streeft een voor risico gecorrigeerd rendement na dat door de marktcycli heen consistent is geweest.

Onze globale beleggingsbenadering berust op twee belangrijke pijlers. Enerzijds hebben we een intern ontwikkelde research die wij voortdurend willen verbeteren.

Anderzijds hanteren we een solide beleggingsproces met een deugdelijke portefeuilleopbouw dat vertrekt vanuit een duidelijk omschreven risicobeheerkader.

Onze beheerteams zijn extreem stabiel. Hun gemiddelde anciënniteit bij Candriam bedraagt immers 16 jaar. Dat komt de coherentie en de duurzaamheid van onze beleggingsprocessen ten goede.

Een verantwoord bedrijf ONZE FILOSOFIE

Bij Candriam gelden er eisen die we stellen aan de bedrijven waarin we beleggen, ook voor de ondernemingen waarin we beleggen.

Candriam neemt talloze initiatieven nemen voor zijn cliënten, medewerkers, leveranciers, de burgermaatschappij en het milieu. Het wil zich gedragen als een verantwoord bedrijven tegenover al zijn stakeholders.

Onze engagementen

Maatschappelijke impact: het Candriam Instituut voor Duurzame Ontwikkeling


NYL

Candriam stort elk jaar tot 10% van de inkomsten die het uit zijn verantwoorde beleggingsexpertise werft, terug aan diverse projecten op het vlak van sociale inclusie, onderzoek en opleiding rond verantwoord beleggen.

In België heeft Candriam de afgelopen vijftien jaar zo al meer dan honderd projecten van verenigingen gesteund. Die projecten worden elk jaar voorgedragen door zijn medewerkers, die zich hier persoonlijk voor engageren op het terrein. Zij doen verschillende soorten vrijwilligerswerk.

Made in Belgium Partners

Made in Belgium


Tot slot is Candriam een Belgische merknaam die over de hele wereld wordt geëxporteerd.

In Brussel, waar ons belangrijkste beheercentrum is gevestigd, bedenken, produceren, beheren en controleren 300 medewerkers het leeuwendeel van de belangrijkste expertises waarmee we het verschil maken. We denken dan aan o.a. thematische aandelen, Europese aandelen, bedrijfs- en overheidsobligaties, Europese en wereldwijde obligaties, verantwoord beleggen, gemengd beheer en geldmarktbeheer.

Candriam is een van de drie grootste werkgevers in de assetmanagementsector in België. Dankzij onze jarenlange aanwezigheid in het land hebben we bevoorrechte relaties opgebouwd met de meest prestigieuze Belgische universiteiten en business schools. Die relaties wenden wij aan om jonge talenten in de Belgische financiële wereld op te leiden.

1 Bron : alle informatie betreffende New York Life komt uit het jaarverslag van 2019.