Onze experts aan het woord Artikels & analyses

Bij Candriam beschouwen we menselijk kapitaal als onze grootste troef. We zijn dan ook bijzonder trots op de loyaliteit en de duurzaamheid van onze beleggingsteams. Bij Candriam vindt u meerdere strategieën die al meer dan twintig jaar door dezelfde beheerders worden beheerd!

De overtuigingen die wij volgen in onze fondsen, oplossingen en beleggingsdiensten zijn het resultaat van de collectieve ervaring van onze teams, die talrijke marktcycli hebben meegemaakt en ervaring hebben met crisissen.

tobacco

Stoppen met roken: een investering in solidariteit!

 | NEWS

Tabak wordt beschouwd als dé belangrijkste risicofactor voor talrijke chronische aandoeningen. Het ligt aan de basis van één derde van alle kankers. Bij gebrek aan een radicale behandeling blijft stoppen met roken de meest doeltreffende manier om grotendeels vermijdbare sterfte terug te dringen.

Lees verder
ecommerce

Een eenvoudige klik, een groot probleem?

 | NEWS

Hoe kunnen we de ecologische kostprijs van deze opmars van e-commerce correct inschatten? Vandaag, op een moment waarop elke sector wil stilstaan bij zijn ecologische voetafdruk en maatregelen neemt om deze te beperken, lijkt het ons meer dan ooit aangewezen om dit onderwerp te analyseren vanuit de specifieke invalshoek van zijn impact op klimaatverandering.

Lees verder
AI

Artificiële intelligentie: de revolutie staat voor de deur!

 | NEWS

Artificiële intelligentie zal voor een revolutie zorgen bij de diagnose, opvolging en behandeling van talrijke aandoeningen. Onder invloed van de technologische ontwikkelingen en vooruitgang rond onderzoek zal de groei van de AI-markt de komende decennia letterlijk exploderen. Laten we dit uitleggen.

Lees verder
Recycling

Recyclage – investeren in steeds strenger wordende Europese normen

| NEWS

De Europese Unie (EU) legt steeds strengere recyclagenormen op. Daarom kunnen beleggers op zoek gaan naar nieuwe kansen die inspelen op de circulaire economie.

Lees verder
China

Hoe beleggen in Chinese aandelen?

| NEWS

Momenteel hebben internationale beleggers toegang tot de Chinese beurs, een van de grootste en dynamische beurzen ter wereld, via de zogenaamde 'A-aandelen'. Maar opgelet, want hoewel deze markt talrijke voordelen heeft, is ze vooral gericht op actieve en onderlegde beleggers.

Lees verder
Hydrogen

De argumenten die pleiten voor actief portefeuillebeheer in 2021: De belangrijkste punten om te onthouden

| NEWS

We verwachten dat dankzij de uitrol van de vaccins, in combinatie met beleidsondersteuning, de groei verder zal aantrekken. Die groei zal de mechanische inhaalbeweging overstijgen die volgt na het herstel na de 'Grote Lockdown'.

Lees verder
Hydrogen

Waterstofenergie helpt co2-uitstoot stelselmatig te verlagen

| NEWS

Waterstof trekt al een grote instroom van ‘slim geld’ van gesofisticeerde beleggers aan, omdat waterstof dankzij recente technologische doorbraken de beschikbare hernieuwbare energiebronnen kan aanvullen. Om de doelstellingen van het akkoord van Parijs te behalen, is een belangrijke rol weggelegd voor koolstofneutrale energiebronnen, zoals nieuwe brandstofsoorten en technologie voor weg- en luchttransport.

Lees verder
Pandemic

De pandemie zorgt versneld voor verandering

| NEWS

2020 zit vol onverwachte wendingen. Het jaar eindigt al even vreemd als het is begonnen. Begin november hebben er op amper enkele dagen tijd immers enkele belangrijke evoluties plaatsgevonden die nieuwe vooruitzichten bieden voor onze wereld en economie. We denken dan aan de overwinning van Joe Biden in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de ontdekking van vaccins tegen Covid-19.

Lees verder
US Elections

Hoe belegt u het best vlak voor de presidentsverkiezingen die de Amerikanen lijnrecht tegenover elkaar zetten?

| NEWS

De Amerikaanse samenleving is zelden zo verdeeld geweest. Twee projecten die volledig verschillend zijn, verdelen het land in de aanhangers van de huidige Republikeinse president Donald Trump en die van de Democratische kandidaat Joe Biden.

Lees verder
US Elections

Zal het Congres de volgende Amerikaanse president afremmen of de wind in de zeilen geven?

| NEWS

De kloof tussen de Amerikaanse Republikeinen en Democraten is nog nooit zo groot geweest. Het ziet ernaar uit dat de komende presidentsverkiezingen de verdeeldheid in het land zelfs nog meer in de verf zal zetten.

Lees verder
US Elections

Amerikaanse verkiezingen: neem het programma erbij!

| NEWS

Denkt u dat de sociale ongelijkheid, het gezondheidssysteem, de covidpandemie of de klimaatverandering de Amerikanen tijdens deze presidentsverkiezingen het meeste bezighouden? Wel, dan vergist u zich!

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Op zoek naar het verloren paradijs

| NEWS

Er was eens... het eilandje Nauru in de Stille Oceaan, waar het inkomen per hoofd in de jaren zeventig het hoogste ter wereld was, na dat van Saoedi-Arabië.

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Kan de luchtvaart de hemel doen opklaren?

| NEWS

Op politiek vlak biedt de coronacrisis een unieke gelegenheid om andere wereldproblemen aan te pakken met gedurfde en verregaande maatregelen.

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Alles hebben: zowel de geduldige schildpad als de snelle haas

| NEWS

De financiële markten beleven momenteel hun grootste crisis sinds de Grote Recessie van 2008-2009. oen was beleggen volgens ecologische, sociale en governance-criteria (ESG) een nichebelegging.

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Olie en Water? Energie en ESG tijdens de beurscrash

| NEWS

De olieprijzen zijn immers sinds eind februari enorm sterk gedaald, en hebben niveaus bereikt die we sinds de jaren 90 niet meer hadden gezien.

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Nooit eerder was groei 'vernietigen' zo winstgevend

| NEWS

Op deze 20e verjaardag van de Wereld Kanker Dag, staat fondsbeheerder Rudi Van den Eynde van Candriam stil bij de argumenten voor een belegging in oncologie.

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Kanker en kunstmatige intelligentie: (zeer) concrete perspectieven

| NEWS

Kunstmatige intelligentie kan de screening, diagnose en behandeling van veel kankers verbeteren. 

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Klimaatverandering: een unieke beleggingskans?

| NEWS

Iemand zal producten, infrastructuur en softwarediensten maken om de uitdagingen van de klimaatverandering aan te pakken. Laten we die bedrijven zoeken!               

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Kanker en veroudering: het onomkeerbare omkeren?

 | NEWS

Een betere voeding, betere levensstijl en betere geneesmiddelen hebben de levensduur overal ter wereld aanzienlijk verlengd.              

Lees verder
Conviction and responsibility in action

Zijn er groene materialen onder de motorkap? De metalen van de energietransitie.

 | NEWS

In het licht van de klimaatverandering zijn transport en energie de twee belangrijkste sectoren voor een duurzame energietransitie. Zal de auto de wereld veranderen?              

Lees verder