Vastgoed

Vastgoed is een erg belangrijke bouwsteen geworden voor de portefeuilles van institutionele en privébeleggers. Om deze diversificatiebron aan zijn cliënten te kunnen aanbieden, nam Candriam in 2008 een belang van 40% in Tristan Capital Partners. Dat is gespecialiseerd in het beheer van vastgoedinvesteringen.

Een specialist in de Europese 'added value'

Tristan is een actieve belegger die vooral gespecialiseerd is in de aankoop, renovatie en transformatie van afgeschreven gebouwen, zoals commerciële, kantoor- of logistieke panden. Die worden vervolgens verkocht aan institutionele beleggers.

Vastgoedrendementen die gecorrigeerd zijn voor risico

De activa onder beheer van Tristan bedragen meer dan 14 miljard euro. De beheerders hebben hun reputatie te danken aan het feit dat ze het geïnvesteerde kapitaal in alle fasen van de vastgoedcyclus met een meerwaarde te gelde kunnen maken. Het beheerteam heeft een ongezien voor risico gecorrigeerd rendement behaald voor twee afzonderlijke reeksen fondsen: de 'CCP' Core-Plus-reeks en de 'EPISO'-reeks die opportunistisch/met toegevoegde waarde is.

Een partner die vertrouwen wekt

Tristan bouwt al 20 jaar zijn knowhow op met 10 fondsen. Hierdoor is het een van de meest ervaren en gevestigde platformen voor vastgoedinvesteringen in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Londen en heeft een team van meer dan 135 mensen die verdeeld zijn over acht locaties over heel Europa.

  • €14 miljard euro 11 bn (2020) / 12bn (H1 2021)
  • 135 professionals 147 (2020)
  • 20 jaar ervaring met vastgoedinvesteringen

Cijfers per 30 juni 2021. Bron: Candriam

Meer info over de fondsen beheerd door Candriam

Beleggen gaat gepaard met risico's

Beleggen in de vermelde beleggingsproducten houdt risico’s in voor uw spaargeld, met name het risico op kapitaalverlies. Beleg niet indien u niet bereid bent om uw kapitaal geheel of gedeeltelijk te verliezen. Vooraleer u belegt, dient u kennis te nemen van de risico’s die gepaard gaan met het voorgestelde financieel product.

Meer weten over de risico’s