Bouw aan de toekomst met uw beleggingen Beleggen is keuzes maken

Uw beleggingen zullen de evolutie van de wereld mee vormgeven. Zodra u een euro belegt, schetst u een bepaald beeld van de toekomst. Beleggen is dus een proactieve aanpak die u kan aanpassen aan uw eigen persoonlijkheid, verwachtingen en waarden.

Bij Candriam denken we dat beleggingen niet enkel maximale onmiddellijke winst moeten nastreven, maar alle partijen ten goede moeten komen. Wij innoveren al 25 jaar zodat we op basis van een intern ontwikkelde analyse die we sinds het prille begin verfijnen de bedrijven kunnen kiezen die zich volgens ons het meest bewust zijn van hun maatschappelijke rol.

Vincent Hamelink

"Onze cliënten delen onze kijk op beleggingen. Ze willen ervoor zorgen dat de mensheid evolueert maar de hulpbronnen van onze planeet niet uitput. Ze vertrouwen op ons om de economie van de toekomst vorm te geven."

Vincent Hamelink

Chief Investment Officer

Onze visie op de wereld

Wij willen dat onze cliënten zich volledig kunnen vinden in de doelstellingen die wij nastreven wanneer we voor hun rekening beleggen. Daarom doen we graag onze kijk op verantwoord beleggen uit de doeken. Ontdek ons manifest voor een verantwoorde financiële sector.

Ontdek

Een verantwoord bedrijf Onze filosofie

Bij Candriam maken we volledig deel uit van de wereld waaraan we willen bijdragen. De eisen die we stellen aan de bedrijven waarin we beleggen, gelden ook voor de groep zelf.

Sinds de oprichting denkt Candriam na over zijn relatie met zijn cliënten, medewerkers, leveranciers, de burgermaatschappij en het milieu. De groep wil zich zo verantwoord mogelijk gedragen ten aanzien van al deze stakeholders.

Als verantwoorde belegger neemt Candriam talrijke initiatieven voor die stakeholders om haar verantwoord bedrijfsbeheer steeds verder te perfectioneren.

Onze engagementen
CSR Report

Wat geschiedenis ...

De roots van verantwoord beleggen bij Candriam gaan al ver terug, namelijk tot 1996, toen slechts enkele pioniers interesse hadden in dit onderwerp. In dat jaar lanceerden we onze eerste twee duurzame fondsen.

Candriam staat voor ...

Meer info over ons beheer
 • 1996 Eerste duurzame fondsen
 • 2000 Lancering van het ‘Sustainable’ gamma
 • 2003 Systematisch en gestructureerd stemmen
 • 2005 Intern ontwikkelde ESG-analyse
 • 2005 Engagement opgenomen in de research
 • 2008 ESG voor aandelen uit groeilanden
 • 2009 ESG-analyse overheidsobligaties
 • 2010 Eerste ESG-integratie
 • 2015 Luxemburgse SRI-SICAV
 • 2017 ESG groeilandenobligaties /
  High Yield ESG

  Lancering van de Candriam Academy
 • 2018 Lancering van de Fossil Free expertise 

  Thermische steenkool en tabak worden uitgesloten
 • 2019 Lancering van de expertise die strijdt tegen kanker

  Lancering van de Klimaatexpertise

Beleggenwat zijn de risico’s voor uw spaargeld?

Beleggen in beleggingsproducten houdt risico’s in voor uw spaargeld, met name het risico op kapitaalverlies. Die risico’s kunnen toenemen of afnemen, afhankelijk van de beleggingen waarvoor u kiest. Beleg dus niet indien u niet bereid bent om uw kapitaal geheel of gedeeltelijk te verliezen. Vooraleer u belegt, dient u kennis te nemen van de risico’s die gepaard gaan met het voorgestelde financieel product.

Meer weten over de risico's

1 Cijfer per 30 juni 2021. Bron: Candriam